Μαρμελάδες

Μαρμελάδες: Φτιαγμένες με φρούτα της εποχής και λίγη ή περισσότερη ζάχαρη αλείφονται απολαυστικά πάνω σε καλά βουτυρωμένες φέτες ψωμιού ή χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική για να φτιαχτούν καινούργια γαστρονομικά θαύματα. Φτιάχνονται πανεύκολα και αξιοποιούν και τα πιο “ταπεινά” φρούτα χαρίζοντας το άρωμα και την γεύση τους από την πρώτη κουταλιά.

Άλειμμα κολοκύθας

Μια εναλλακτική υγιεινή πρόταση για πρωινό ή κολατσιό αντί για την γνωστή αλλά γεμάτη θερμίδες "Μερέντα". Δοκιμάστε το άλειμμα κολοκύθας και θα ενθουσιαστείτε!

Μαρμελάδα φράουλα με τσία (chia)

Μια νόστιμη και υγιεινή συνταγή για μαρμελάδα φράουλα υπάρχει σε αυτή τη σελίδα της Ματιάς. Μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη και επεξεργασμένα υλικά, φρουτένια και απολαυστική ήρθε για να σας κατακτήσει! Δοκιμάστε την!

Μαρμελάδα πεπόνι

Μια μαρμελάδα που κρατά μέσα της όλη την γλύκα του καλοκαιριού! Μαρμελάδα πεπόνι. Δοκιμάστε την και θα την λατρέψετε!

Μαρμελάδα νεκταρίνι

Μια νόστιμη συνταγή για μαρμελάδα νεκταρίνι που θα μας εξασφαλίσει γεύση καλοκαιριού μέσα στο χειμώνα! Δοκιμάστε την!

Ντοματάκια μαρμελάδα

Να μια διαφορετική μαρμελάδα! Φτιαγμένη από μικρά ντοματάκια, συνοδεύει άριστα το ανθότυρο σε παξιμάδι ή το βούτυρο Κερκύρας σε χωριάτικο ψωμί! Φτιάξτε την και απολαύστε την!

Μαρμελάδα φράουλα

Υλικά: 1 κιλό φράουλες 1/2 κιλό ζάχαρη Χυμός 1/2 λεμονιού Εκτέλεση: Κόβουμε σε κομμάτια τις φράουλες και τις βάζουμε μαζί με την ζάχαρη σε ένα μπωλ για μία ώρα. Κατόπιν τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τις βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μαζί με το χυμό λεμονιού για 20 λεπτά. Στην συνέχεια βγάζουμε τις φράουλες, συνεχίζουμε…

Μαρμελάδα μάνγκο με λουίζα, της Λίζας

Όσοι αγαπούν τα εξωτικά φρούτα και ιδιαίτερα το μάνγκο, θα λατρέψουν αυτή τη συνταγή. Φτιάξτε σπιτική και υγιεινή μαρμελάδα μάνγκο και απολαύστε το αγαπημένο σας φρούτο καθημερινά στο πρωινό σας και όχι μόνο

Μαρμελάδα Δαμάσκηνο, της Ελένης

Υλικά: 1 κιλό δαμάσκηνα μαύρα μακρόστενα (παραδοσιακά) 750 γρ. ζάχαρη 3 ποτήρια νερό 1 λεμόνι χυμό Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα και αφαιρούμε το κουκούτσι. Λιώνουμε τα δαμάσκηνα στο μπλέντερ ή αφού πάρουν μία βράση τα πατάμε ελαφρά με το πιρούνι. Σε κατσαρόλα βάζουμε τα 3 ποτήρια νερό, τη ζάχαρη και τα δαμάσκηνα και βράζουμε…

Μαρμελάδα Ροδάκινο

Υλικά: 1 κιλό ροδάκινα 500γρ. ζάχαρη 2 φακελάκια Gelfix Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα ροδάκινα. Με ένα μαχαίρι τα χωρίζουμε στα δύο και αφαιρούμε το κουκούτσι τους. Στην συνέχεια τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπωλάκι ρίχνουμε την ζάχαρη, το gelfix και τα ανακατεύουμε καλά. Τα κομμένα ροδάκινα μαζί με το μείγμα από το μπωλ,…

Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Υλικά: 1 κιλό πορτοκάλια (χωρίς κουκούτσια) 1 κιλό ζάχαρη 1 λεμόνι Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα ξεφλουδίζουμε. Βάζουμε το εσωτερικό τους να βράσει σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό μέχρι να λιώσει. Μόλις βράσει το περνάμε από τον μύλο έτσι ώστε να πάρουμε έναν πολτό απαλλαγμένο από τα σκληρά μέρη του πορτοκαλιού. Βράζουμε…

Μαρμελάδα Σύκο

Υλικά: 1 κιλό σύκα 1/2 κιλό ζάχαρη 1 λεμόνι Εκτέλεση: Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σύκα και τα κόβουμε στη μέση. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κομμένα σύκα, ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη και τα αφήνουμε. Την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και τα βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Όταν γίνει αυτό ρίχνουμε…

Μαρμελάδα Μανταρίνι

Τώρα που τα μανταρίνια είναι φθηνά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε φτιάχνοντας μια υπέροχη μαρμελάδα που θα κρατήσει το άρωμά τους για όλο τον χρόνο