Καλοκαιρινό κέικ με πεπόνι

Last modified date

Καλοκαιρινό κέικ με πεπόνι

Λίγο πριν μπει στην ζωή μας το μουντό φθινόπωρο, προλαβαίνουμε να ξανανιώσουμε λίγη από την μαγεία των διακοπών απολαμβάνοντας αυτή την συνταγή με τους φίλους μας και σχολιάζοντας τα όσα είχαν συμβεί πριν μερικές μέρες κάτω από τον αγουστιάτικο ήλιο και κυρίως κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Αντε και του χρόνου

Υλικά:

1/2 πεπόνι περίπου
3 κούπες φάριν απ
2 κούπες ζάχαρη
1 βιτάμ (250γρ.)
200γρ. τυρί τύπου φιλαδέλφεια
4 αυγά

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Καθαρίζουμε την φλούδα από το πεπόνι και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Την ψίχα του την πολτοποιούμε και χρησιμοποιούμε από αυτήν 1 κούπα. Προσθέτουμε στο μπωλ το πεπόνι το τυρί και τα αυγά και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα της το περιεχόμενο του μπωλ. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο έχοντας κάνει τη δοκιμή με το μαχαίρι και το ξεφορμάρουμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment