Ματιά

Μηλόπιττα ή Εποχιακή φρουτόπιττα, της Ελένης

Υλικά: 6 μήλα πράσινα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια 1 ποτήρι κρασιού Κουαντρό (λικέρ) 1 ποτήρι καρύδια ψιλοκομμένα (όχι αλεσμένα) Κανέλα Ζάχαρη άχνη 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας Φυτική μαργαρίνη Υλικά για την κρεμ […]

Μηλόπιττα ή Εποχιακή φρουτόπιττα, της Ελένης

Υλικά:

6 μήλα πράσινα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 ποτήρι κρασιού Κουαντρό (λικέρ)
1 ποτήρι καρύδια ψιλοκομμένα (όχι αλεσμένα)
Κανέλα
Ζάχαρη άχνη
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
Φυτική μαργαρίνη
Υλικά για την κρεμ πατισερί:
1 κούπα κορν φλάουρ (60γρ.)
1 ποτήρι ζάχαρη (50γρ.)
1 αυγό + 3 κρόκους
2 βανίλιες
1/2 λίτρο γάλα

Εκτέλεση:

1) Φτιάχνουμε την κρέμα: Βάζουμε το γάλα μαζί με το κορν φλάουρ και την ζάχαρη να ζεσταθεί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει αρκετά. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και την βανίλια μέσα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σερβίρουμε ζεστή. Αν θέλετε συνοδεύστε την με παγωτό!!! Καλή σας όρεξη!!!

2) Έχουμε καθαρίσει τα μήλα και τα ποτίζουμε με το λικέρ να πάει παντού. Στραγγίζουμε να μην υπάρχουν υγρά, ανακατεύουμε με τα καρύδια, την κανέλα και την άχνη ζάχαρη και τα προσθέτουμε όλα μαζί στην κρεμ πατισερί.
3) Αλείφουμε ένα ένα τα φύλλα με την μαργαρίνη και στρώνουμε για αρχή 4 κάτω σε ένα στρόγγυλο ταψί.
4) Ρίχνουμε την κρέμα μας και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
5) Σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς θα ψήσουμε περίπου για 60 λεπτά. Το φύλλο πρέπει να γίνει χρυσαφί για να είναι τραγανό.
6) Σερβίρουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Η ίδια συνταγή γίνεται και με φρούτα του δάσους όπως μούρα και βατόμουρα. Αν θελήσετε αυτή την παραλλαγή και τα φρούτα είναι κατεψυγμένα, φροντίστε να τα έχετε αποψύξει καλά έτσι ώστε να μην βγάλουν υγρά. Αν δεν σας αρέσει η κανέλα, η άχνη ζάχαρη αρκεί!!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ελένη Μαργελλου και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα