Μηλόπιτα

Last modified date

Μηλόπιτα

Μηλόπιτα

Μια συνταγή για πεντανόστιμη μηλόπιτα

Υλικά:

1 1/2 κούπα φάριν απ
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα
1/2 βιτάμ (125γρ.)
4 αυγά
5 μεγάλα μήλα
1 κουταλάκι μπέικιν
Λίγο κονιάκ
Λίγα καρύδια
Κανέλα
Σαντιγί (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ και προσθέτουμε τη μία κούπα ζάχαρη. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το γάλα. Σταματάμε το χτύπημα όταν έχουν αφρατέψει. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες πάχους περίπου ενός εκατοστού. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό ταψί (βοηθάει να είναι στρογγυλό) και μέσα του λιώνουμε το βιτάμ και όταν αυτό λιώσει, προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια τη μισή κούπα ζάχαρη. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνειά του με κανέλα και πάνω της στρώνουμε τα μήλα. Γεμίζουμε τα κενά που αφήνουν τα μήλα με τα καρύδια και αδειάζουμε από πάνω το μείγμα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Την βγάζουμε και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Την σερβίρουμε διακοσμώντας τα κομμάτια με λίγη σαντιγί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment