Ζύμη για κρέπες, (περίπου 30-40 κρέπες)

Last modified date

Κρέπες

Ζύμη για κρέπες, (περίπου 30-40 κρέπες)

Υλικά:

2 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια γάλα
4 αυγά
2 κουταλάκια βιτάμ λιωμένο

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το γάλα και προσθέτουμε μέσα τα αυγά και τα 2 κουταλάκια βιτάμ. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφος χυλός και τον αφήνουμε στο ψυγείο για μία περίπου ώρα. Βάζουμε ένα μικρό αντικολλητικό σαγανάκι να κάψει. Κρατάμε το σαγανάκι με το αριστερό μας χέρι και με το δεξί μας μια ξύλινη κουτάλα. Με αυτήν ρίχνουμε μείγμα μέσα στο τηγανάκι μας και κουνώντας το (ημικυκλικά στρίβοντάς το) βοηθάμε το μείγμα να απλωθεί σε όλο τον πάτο του. Ψήνουμε την κρέπα μας μέχρι να αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα του τηγανιού. Γυρίζουμε πιάνοντάς την προσεκτικά (είτε με τα δύο μας δάχτυλα είτε με τσιμπίδα) και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουν οι κρέπες μας λεπτές και να μην ψηθούν πολύ μιας και ξαναψήνονται όταν τις γεμίσουμε. Τις στοιβάζουμε τη μια πάνω στην άλλη και όταν κρυώσουν τελείως μπορούμε να τις φυλάξουμε όλες ή μέρος αυτών στην κατάψυξη μέσα σε πλαστική σακούλα για τρόφιμα.

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment