Ντομάτες γεμιστές με πληγούρι, της Ανδριάνας .: Εποχιακά .: Ματιά
 

Ντομάτες γεμιστές με πληγούρι, της Ανδριάνας

Υλικά: 8 ντομάτες μέτριες σφιχτές 1 νεροπότηρο πληγούρι 1 φλυτζάνι του καφέ λάδι 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο 1 πιπεριά κόκκινη 1 πιπεριά κίτρινη 1 πιπεριά πράσινη 1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας 1 φλυτζάνι του τσαγιού […]

Γράφει: Matia Gr
Ντομάτες γεμιστές με πληγούρι, της Ανδριάνας
Υλικά:

8 ντομάτες μέτριες σφιχτές
1 νεροπότηρο πληγούρι
1 φλυτζάνι του καφέ λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πράσινη
1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
1 φλυτζάνι του τσαγιού μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:

1. Βγάζουμε τα καπάκια και αδειάζουμε τις ντομάτες. Τις αλατίζουμε εσωτερικά.
2. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε στο λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το πληγούρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά ακόμα.
3. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, 1 ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
4. Ρίχνουμε μαϊντανό και ανακατεύουμε.
5. Γεμίζουμε τις ντομάτες, βάζουμε το καπάκι και τοποθετούμε σε ταψί όπου χωράνε ίσα-ίσα και στο οποίο έχουμε ρίξει 1 ποτήρι νερό.
6. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
7. Ψήνουμε στους 170 για 1 ώρα.
8. Αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Ανδριάνα Γαλάνη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

  Απολαυστική μπάλα τυριών με αμύγδαλα
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.