Στην Κουζίνα των Κενταύρων

Στην Κουζίνα των Κενταύρων

Στην Κουζίνα των Κενταύρων

Με 80 συνταγές από το Πήλιο!

Συγγραφείς: Έννη ΛεβέντηΑγγέλα Γανωτή
Φωτογραφίες: Έννη Λεβέντη
Επιμέλεια εξωφύλλου: Στέλλα Καραγκούνη – εικαστικός

Το λεύκωμα μαγειρικής στην κουζίνα των Κενταύρων, έχει 80 συνταγές από το Πήλιο, είναι μεταφρασμένο στα αγγλικά και στα γερμανικά, θα το βρείτε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία στο Βόλο και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα σε αναγνωρισμένα βιβλιοπωλεία.

Η περιήγησή μας στην κουζίνα των Κενταύρων ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και κάτι μήνες…
Δεν υπήρχε στην αρχή κάποιο σχέδιο, δεν είχαμε σκεφτεί πώς θα μπορούσαμε να μάθουμε όλα αυτά τα πολύτιμα μυστικά της πηλιορείτικης κουζίνας.
Είχαμε όμως θέληση, οπωσδήποτε αγάπη για τον τόπο μας και σίγουρα μπορούμε να εκτιμήσουμε και να απολαύσουμε ένα καλομαγειρεμένο φαγητό.
Με αφορμή λοιπόν αυτά τα στοιχεία, αρχίσαμε να καταστρώνουμε το γαστρονομικό ταξίδι στην Κουζίνα των Κενταύρων!
Γνωρίσαμε από την αρχή κάθε χωριουδάκι του Πηλίου, συναντήσαμε ανθρώπους που αγαπούν και ξέρουν καλά τα μυστικά της Πηλιορείτικης κουζίνας και με χαρά τα μοιράστηκαν μαζί μας, στρώνοντας το τραπέζι.
Οι άνθρωποι δεν είναι τελικά τόσο δύσκολοι στις μέρες μας και αυτό που καταλάβαμε είναι ότι όλοι, μικροί, μεγάλοι, άνδρες, γυναίκες, θέλουν να κρατήσουν όσα πιο πολλά μπορούν από την τοπική παράδοση και στηρίζουν κάθε αληθινή πρωτοβουλία με τη δική τους συμμετοχή.
Σ’ αυτά τα ταξίδια, γελάσαμε, συγκινηθήκαμε, δοκιμάσαμε γεύσεις γνώριμες και άγνωστες. Νιώσαμε την απόλυτη χαρά και αυτό ελπίζουμε να αισθανθείτε και εσείς ανοίγοντας τις σελίδες του. Καλά μαγειρέματα!

Ανάμεσα στις 80 πηλιορείτικες συνταγές που θα βρείτε στο βιβλίο, είναι και η Αγριομανίταρα πλακί, την οποία μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment