Μακαρονάδα φούρνου η λαχταριστή .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Μακαρονάδα φούρνου η λαχταριστή

Η μακαρονάδα φούρνου είναι ένα από τα φαγητά που λατρεύουν μικροί, μεγάλοι και υπερήλικες! Τουλάχιστον στις δικές μας οικογένειες. Δοκιμάστε την συνταγή και θα δείτε ότι το ίδιο θα συμβεί και στην δική σας!

Γράφει: Matia Gr
Μακαρονάδα φούρνου η λαχταριστή
Υλικά:

2 πακέτα στριφτά παραδοσιακά Μίσκο
1/2-3/4 κιλού τυρί μοτσαρέλα τριμμένη
1/2 κιλό τυρί κίτρινο αλμυρό (σαγανάκι ή ρεγκάτο)
1/2 κιλό μανιτάρια άσπρα
1/2 κιλό μανιτάρια πορτομπέλο
1/4 κιλού κρέμα γάλακτος
1/4 κιλού φρέσκο γάλα
8 φέτες ζαμπόν σε μικρά καρέ
8 φέτες μπέικον κομμένες σε κομμάτια
Αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας αλντέντε (να κρατάνε λίγο) και τα σουρώνουμε. Σε ένα μεγάλο ταψί 40άρι στρώνουμε λίγη μοτσαρέλα και λίγο σαγανάκι, λίγα μανιτάρια και λίγα αλλαντικά και από πάνω βάζουμε μια στρώση σχετικά λεπτή μακαρόνια. Πάνω τους ρίχνουμε το μεγαλύτερο μέρος των τυριών, των αλλαντικών και των μανιταριών. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια και καλύπτουμε με τα τυριά, αλλαντικά και μανιτάρια που μας έχουν μείνει. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος ανακατεμένη με το γάλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτάκια και σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.