Χόρτα Γιαχνιστά του μπαμπά
Υλικά: 1 κιλό χόρτα του βουνού (όχι πικρά π.χ. καυκαλήθρες) 4 σκελίδες σκόρδο 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά Αλάτι Λίγο πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα μας και τ' αφήνουμε να στραγγίξουν πάρα πολύ καλά για να μην έχει πάρα πολύ ζουμί το φαγητό μας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μέσα τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένα τα…
Ψητά καλαμάρια με σάλτσα λεμονιού
Υλικά: 1 κιλό καλαμάρια Αλάτι Υλικά για τη σάλτσα: 1 λεμόνι 1/3 κρασοπότηρου ελαιόλαδο Αλάτι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καλαμάρια μας σε μέτρια κομμάτια. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και μόλις κάψει καλά, ψήνουμε τα καλαμάρια μας αλατισμένα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Εντωμεταξύ σε ένα μπωλ ετοιμάζουμε τη σάλτσα λεμονιού. Ανακατεύουμε…
Ψητά λαχανικά στην γάστρα, της Ελένης
Υλικά: 2 μελιτζάνες μεγάλες 4 κολοκυθάκια μεγάλα 6 πιπεριές διαφορά χρώματα 4 πατάτες μέτριες Ντοματούλες πομοντόρο αρκετές 1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη 1-3 σκελίδες σκόρδο Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο 1 κούπα ζωμός λαχανικών Ξύδι βαλσάμικο για το τέλος Εκτέλεση: Σε μια πυρίμαχη γάστρα, αραδιάζουμε στρώσεις λαχανικών και ανάμεσα τοποθετούμε την ρίγανη, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με…