Γαύρος μαρινάτος

Last modified date

Γαύρος μαρινάτος

Ο γαύρος είναι ένα από τα καλύτερα ορεκτικά για ουζάκι και παρεούλα. Φτιάξτε μόνοι σας σπιτικό γαύρο μαρινάτο και έχετέ τον ετοιμοπόλεμο στο ψυγείο σας, για κάθε ενδεχόμενο

Υλικά:

Γαύρος
Αλάτι χοντρό
Ξύδι
Ελαιόλαδο
Σκόρδο
Δεντρολίβανο

Εκτέλεση:

Με προσοχή καθαρίζουμε τον γαύρο αφαιρώντας τα εντόσθια, το κεφάλι και την ραχοκοκαλιά. Σε ένα τρυπητό βάζουμε διαδοχικές στρώσεις αλατιού και γαύρου, ξεκινώντας και τελειώνοντας με αλάτι. Βάζουμε το τρυπητό σε ένα βαθύ ταψάκι ή μπωλ και τα τυλίγουμε όλα μαζί με μια δυο σακούλες. Τα βάζουμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε να σταθούν για μια μέρα. Την επομένη ξεπλένουμε το γαύρο μας και τον βάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με μπόλικο ξύδι να σταθεί για 4-5 ώρες.
Κατόπιν καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Σε γυάλινο σκεύος που να κλείνει καλά τοποθετούμε μια στρώση γαύρου. Προσθέτουμε σκορδάκι, δεντρολίβανο και λίγο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες στρώσεις την κάθε μια σταυρωτά σε σχέση με την προηγούμενη. Κλείνουμε το μπωλ, το φυλάμε στο ψυγείο και φροντίζουμε να σερβίρουμε τον μαρινάτο γαύρο μας πάντα σε θερμοκρασία δωματίου.

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment