Φρυγαδέλια

Last modified date

Φρυγαδέλια

Τα φρυγαδέλια πέρα από ένα παραδοσιακό φαγητό είναι και ο ιδανικός μεζές για να λύσει το ερώτημα: τι τρώμε μέχρι να ψηθεί το κοκορέτσι; Τα φρυγαδέλια έχουν την απάντηση! Εσείς έχετε κρασί ή μπίρα; Ταιριάζουν! Να το ξέρετε!

Υλικά:

2 συκώτια από αρνί ή κατσίκι
1 μπόλια αρνίσια
4-6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
Φρέσκο μαϊντανό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Χυμό λεμονιού
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και μέσα του ζεματάμε τη μπόλια ώστε να ανοίξει. Την βγάζουμε και την απλώνουμε προσεκτικά για να μη μας σκιστεί πάνω στον πάγκο της κουζίνας μας. Βάζουμε τα συκώτια να πάρουν μια δυό βράσεις και τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Με ψαλίδι κουζίνας (διευκολύνει πολύ) κόβουμε την συκωταριά μας σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε τα κομμάτια του συκωτιού σε ένα μπωλ και τα αλατοπιπερώνουμε καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη και το μυρωδικό μας και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε την μπόλια σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα φρυγαδέλια μας. Απλώνουμε ένα κομμάτι μπόλια στην αριστερή μας παλάμη και γεμίζουμε με το μείγμα του συκωτιού με το δεξί μας χέρι. Τυλίγουμε προσεκτικά το κάθε φρυγαδέλι και το τοποθετούμε με την ένωση προς τα κάτω σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε τα φρυγαδέλια στους 180 βαθμούς για τρία τέταρτα της ώρας (45 λεπτά). Λίγο πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα περιχύνουμε με χυμό λεμονιού. Όταν είναι έτοιμα τα φρυγαδέλια μας και τα σερβίρουμε εάν θέλουμε προσθέτουμε λίγο λεμόνι ακόμη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment