Χταποδάκι ξυδάτο (χωρίς αλάτι)

Last modified date

Octopus, Plate

Χταποδάκι ξυδάτο (χωρίς αλάτι)

Μιλάμε για τον πρώτο ουζομεζέ! Χταποδάκι ξυδάτο χωρίς αλάτι αλλά με όλη του τη γεύση!

Υλικά:

1 κιλό χταποδάκι
2 κρεμμύδια ξερά
1 φύλλο δάφνης
Ξύδι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το χταπόδι (αφαιρούμε τα μάτια και το στόμα του) και το κόβουμε ανά δύο πλοκάμια. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα), προσθέτουμε το χταπόδι (χωρίς να προσθέσουμε νερό) και το φύλλο δάφνης. Αφήνουμε το χταποδάκι να βράσει σε μέτρια φωτιά με μισοκαπακωμένη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει ελαφρά. Στη συνέχεια ανεβάζουμε τη φωτιά, ξεκαπακώνουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε ξύδι. Όταν δέσει η σάλτσα του το ξυδάτο χταποδάκι μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Σχετικά άρθρα