Ματιά

Ροστί πατάτας (αλμυρές τηγανίτες πατάτας)

Ένα θεσπέσιο συνοδευτικό για κάθε είδους κρέατος ή σαλάτας, όπου επάξια -με την γεύση του- αντικαθιστά τις τηγανιτές πατάτες.

Ροστί πατάτας (αλμυρές τηγανίτες πατάτας)

Υλικά:

700γρ. καθαρισμένες πατάτες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
4 κουταλιές αλεύρι
2 αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι πιπέρι
Λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τις πατάτες στο μεγάλο οβάλ του τρίφτη. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις πιέζουμε να βγάλουν λίγο υγρό. Τις βάζουμε σε ευρύχωρο μπωλ και τους προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε ποσότητα από το μείγμα μας σε καυτό λάδι και το πιέζουμε ελαφρά να γίνει σαν δίσκος. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά και τα αφήνουμε να σταθούν σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το πολύ λάδι.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα