Πολύ φθηνές συνταγές

Αυγά μάτια

Απλά, εύκολα, νόστιμα και χωρίς αλάτι! Δοκιμάστε τα με την πρώτη ευκαιρία!

Σιρόπι φτηνό

Ένα εύκολο στην παρασκευή και οικονομικό σιρόπι, κατάλληλο για λουκουμάδες, ξεροτήγανα, τηγανίτες, κ.α.!

Αϊράνι, του Χρήστου

Φτιάξτε παραδοσιακό Αριάνι με την συνταγή της γιαγιάς, που μας έστειλε ένας αναγνώστης της Ματιάς, ο Χρήστος.

Πατάτες στο τηγάνι χωρίς λάδι, της Παρασκευής

Ημέρα αυστηρής νηστείας (χωρίς λάδι); Μπορείτε να απολαύσετε τις αγαπημένες σας πατάτες στο τηγάνι, ακολουθώντας την συνταγή που μας έστειλε η Παρασκευή. Οι πατάτες έτσι, γίνονται νοστιμότατες και θυμίζουν πολύ αυτές που ψήνουμε στην χόβολη!

Μανιτάρια σκορδάτα

Νηστίσιμα, νόστιμα και με χρόνο προετοιμασίας κάτω από μισή ώρα. Για ορεκτικό ή για γεύμα τα σκορδάτα μανιτάρια είναι ιδανικά για νηστεία, δίαιτα, υγιεινή διατροφή ή και απλά για μία έκτακτη λιγουρίτσα!

Σαν την Ταμπουλέ (Tabbouleh)

Την Ταμπουλέ σίγουρα την ξέρετε. Αυτή η συνταγή είναι μια παραλλαγή της δημοφιλούς σαλάτας, που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε με την πρώτη ευκαιρία!

Μελιτζανοσαλάτα η υγιεινή

Η μελιτζανοσαλάτα είναι μια από τις πιο γευστικές σαλάτες. Ετοιμάστε τις μελιτζάνες στον ατμό και γευθείτε την αγαπημένη σας λιχουδιά χωρίς πολλές θερμίδες και τύψεις, αλλά με όλη την νοστιμιά!

Σαλάτα μπρόκολο στον ατμό

Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι το μπρόκολο περιέχει πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά. Μαγειρέψτε το στον ατμό για να επωφεληθείτε τα μέγιστα από την βρώση του.

Στραπατσάδα

Υλικά: 4 αυγά 2 ώριμες μεγάλες ντομάτες Λίγη φέτα 4 κουταλιές γάλα Αλάτι, πιπέρι Ελαιόλαδο Εκτέλεση: Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες μας και τις κόβουμε σε τετράγωνα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, βάζουμε μέσα τις ντομάτες και τις αφήνουμε λίγο ανακατεύοντάς τες που και που, να πιουν λίγο τα υγρά τους. Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε καλά…

Σπαγγέτι με τομάτα και βασιλικό

Υλικά για 2-4 άτομα: Ό,τι τύπο σπαγγέτι θέλετε και σας αρέσει Υλικά για την σάλτσα: Τομάτες Βασιλικό φρέσκο ή ξηρό Λίγο λάδι Αλάτι Κύβο maggie από ζωμό βοδινού η λαχανικών (για γεύση αν σας αρέσει) Εκτέλεση: Ετοιμάζετε κατά τον γνωστό τρόπο μαγειρέματος τα σπαγγέτι και κατόπιν ετοιμάζετε την σάλτσα βασιλικού με όλα τα παραπάνω υλικά.…

Τορτίγια

Φέρτε μια γεύση από Μεξικό στην κουζίνα και στο σπιτικό σας. Ετοιμάστε λαχταριστές τορτίγιες και ταξιδέψτε νοερά στην Κεντρική Αμερική

Ζύμη για πίτσα, της Βαγγελιώς

Υλικά: 1/2 φλυτζάνι λάδι 1 1/2 ποτήρι νερό χλιαρό 1 φακελάκι μαγιά Λίγο αλάτι Αλεύρι όσο πάρει Εκτέλεση: Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Κατόπιν προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας συνεχώς, μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε σκεπασμένη με μία πετσέτα…

Πατατοσαλάτα, του Ορφέα

Ο καλός μας φίλος Ορφέας, μας έστειλε μια καταπληκτική συνταγή για δροσερή πατατοσαλάτα. Ένα πιάτο, ότι πρέπει για το καλοκαίρι. Δοκιμάστε την με την πρώτη ευκαιρία και θα γλύφετε τα δάκτυλα σας

Ψωμί, του Ορφέα

Υλικά: 500γρ. περίπου αλεύρι 1+1/2 ποτήρι νερού περίπου χλιαρό νερό 1 φακελάκι μαγιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο Εκτέλεση: Λιώνουμε σε πλαστική λεκανίτσα την μαγιά σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη, το λάδι και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε 150γρ. αλεύρι…

Μανιτάρια σωτέ

Υλικά: 1/2 κιλό μανιτάρια 2-3 σκελίδες σκόρδο Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο Λίγο φρέσκο βούτυρο Ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες ή κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για 10 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες, αλάτι και λίγο φρέσκο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό…

Δροσερή μακαρονάδα

Υλικά: 1/2 κιλό μακαρόνια Υλικά για τη σάλτσα: 1/2 κιλό γιαούρτι σακούλας ή γιαούρτι στραγγιστό 4 κουταλιές ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο Αλάτι Κόκκινο καυτερό πιπέρι Εκτέλεση: Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε. Ανακατεύουμε καλά το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι και τα αλατίζουμε καλά. Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε…

Σκορδόψωμο

Υλικά: 1/2 κιλό αλεύρι 4-6 σκελίδες σκόρδο 1 φακελάκι μαγιά ξερή 1 κουταλάκι ζάχαρη Αλάτι, πιπέρι Ελαιόλαδο Σουσάμι ή μαυροσούσαμο για πασπάλισμα Εκτέλεση: Λιώνουμε πολύ καλά το σκόρδο. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα και μέσα ρίχνουμε ένα κουταλάκι αλάτι, ένα κουταλάκι ζάχαρη, τη μαγιά και το λιωμένο σκόρδο. Προσθέτουμε ελάχιστο χλιαρό…