Σπανακόρυζο .: Λαχανικά .: Ματιά
 

Σπανακόρυζο

Ένα πολύ νόστιμο και θρεπτικό φαγητό είναι το σπανακόρυζο. Ρίξτε μια ματιά στην συνταγή του

Γράφει: Matia Gr
Σπανακόρυζο
Υλικά:

1 1/2 κιλό σπανάκι φρέσκο
3 κρεμμύδια ξερά
1 κούπα ρύζι καρολίνα
Λίγο άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε καλά το σπανάκι και το πλένουμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σε αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια κόβουμε πάνω από την κατσαρόλα το σπανάκι σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε τον άνηθο, λίγο ακόμη ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και 2 κούπες νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια με ένα κουτάλι δημιουργούμε ένα κρατήρα στο κέντρο της κατσαρόλας και μέσα σε αυτόν ρίχνουμε το ρύζι. Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει και προσθέτουμε λίγο νερό αν αυτό χρειαστεί. Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει φουσκώσει εντελώς. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό ώστε να είναι ευπαρουσίαστο όταν το σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.