Τσουρέκι γεμιστό με κρέμα και μέρεντα του απατεώνα .: Γιορτ€ς με λίγα .: Ματιά
 

Τσουρέκι γεμιστό με κρέμα και μέρεντα του απατεώνα

Δε χρειάζεται να είσαι εξπέρ ή Master Chef. Αρκεί να θες να ευχαριστήσεις αυτούς που αγαπάς και να σας αρέσουν τα γλυκά

Γράφει: Matia Gr
Τσουρέκι γεμιστό με κρέμα και μέρεντα του απατεώνα
Υλικά:

1 τσουρέκι
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής ή κρέμα μιλφέιγ
Γάλα
Λίγη μερέντα

Εκτέλεση:

Αγοράζουμε ένα τσουρέκι της επιλογής μας. Φθηνό και καλό να’ ναι κι ό,τι να ‘ναι. Κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι 2 οριζόντιες τομές κατά μήκος στο τσουρέκι. Χτυπάμε μια κρέμα ζαχαροπλαστικής ή κρέμα μιλφέιγ, με λίγο λιγότερο γάλα από όσο μας προτείνει η συνταγή για να είναι η κρέμα μας σφιχτή.
Στην βάση απλώνουμε μια πολύ λεπτή στρώση μερέντα -δε θέλουμε να παραγίνει γλυκό και να χαλάσει τη γεύση. Σκεπάζουμε με το μεσαίο κομμάτι του τσουρεκιού και επάνω του απλώνουμε μια στρώση από την κρέμα που φτιάξαμε. Βάζουμε και το πάνω κομμάτι του τσουρεκιού και κόβουμε κάθετες φέτες για να το σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.