Τραχανάς με κόκκινα φασόλια

Last modified date

Red, Kidney

Τραχανάς με κόκκινα φασόλια

Ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό που θα σας λύσει τα χέρια όταν δεν έχετε πολύ χρόνο ελεύθερο για να μαγειρέψετε!

Υλικά:

2 κούπες τραχανά γλυκό (σταρένιο)
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (red kidney beans)
1 ντοματάκι κονκασέ
2 ξερά κρεμμύδια
1 κύβο νοστιμιάς κοτόπουλο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε καρέ. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια μαζί με λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε να καραμελώσουν καλά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το κονκασέ, τον κύβο νοστιμιάς, τα φασόλια (στραγγισμένα) και 3 λίτρα καυτό νερό. Τα αφήνουμε για μισή ώρα στη φωτιά και κατόπιν προσθέτουμε τον τραχανά και το πιπέρι. Βράζουμε για ένα τέταρτο ανακατεύοντας τακτικά. Σβήνουμε το μάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και είκοσι λεπτά αργότερα, ο τραχανάς με κόκκινα φασόλια είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment