Category: Ζυμαρικά

Σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι

Οι σαλάτες με μακαρόνια, είναι δροσερές σαλάτες που μπορούμε να τις φάμε και σαν κύριο πιάτο, ειδικά το καλοκαίρι που πρέπει λόγω ζέστης να τρώμε ελαφριά. Δοκιμάστε αυτήν την συνταγή για σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι και… καλή σας όρεξη!

Σουπιές γιουβέτσι, της Βιβής

Σουπιές γιουβέτσι, της Βιβής

Οι σουπιές είναι ένα βρώσιμο θαλασσινό είδος που οι Έλληνες έχουμε εντάξει στην διατροφή μας από τα αρχαία χρόνια. Μαγειρέψτε της με την συνταγή που μας έστειλε η Βιβή Καλαϊτζάκη και βαδίστε στον δρόμο που άνοιξαν οι πρόγονοι μας.

Σουφλέ, της Τούλας

Φτιάξτε ένα εξαιρετικό σουφλέ με την συνταγή που μας έστειλε η Τούλα Σαρρή. Αν βέβαια βρίσκεστε σε δίαιτα καλό είναι να το αποφύγετε γιατί στο λεξικό στην λέξη ΘΕΡΜΙΔΕΣ έχει την συνταγή αυτή (που λέει ο λόγος). Είναι όμως κόλαση, η άτιμη (να μου ήρθε πάλι αυτή η λιγουρίτσα)

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με μανιτάρια

Αν είστε μακαρονάς και έχετε ζάχαρο ή κάνετε δίαιτα ή απλά θέλετε να ακολουθήσετε έναν υγιεινή τρόπο διατροφής, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή! Τα σπαγγέτι ολικής άλεσης είναι το ιδανικό πιάτο για εσάς, αλλά πάντα με μέτρο, ε; Μην παρασυρθείτε από την νοστιμιά τους. Θέλει ρέγουλα η κατάσταση!

Ταλιατέλες πάλια ε φιένο Tagliatelle Paglia e fieno

Ταλιατέλες πάλια ε φιένο Tagliatelle Paglia e fieno

Θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας με τις μαγειρικές σας ικανότητες. Φτιάξτε την συνταγή που σας προτείνουμε για Ταλιατέλες πάλια ε φιένο (Tagliatelles Paglia e fieno) και ταξιδέψτε τους στην ιταλική κουζίνα. Προσοχή όμως! Μετά από αυτό το φαγητό δεν θα “ξεκολλάνε” από δίπλα σας

Τριβελάκι ολικής με μεσογειακό άρωμα

Μακαρονάδες ή μη, πρέπει να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή οπωσδήποτε! Θυμάρι, ρίγανη, ελιά, πιπεριά, ντοματούλα… όλα μαζί σε ένα πιάτο μαζί με υγιεινά τριβελάκια ολικής άλεσης… είναι ποίημα!

Φιογκάκια με λεμόνι (farfalle)

Φιογκάκια με λεμόνι (farfalle)

Μια εύκολη, γρήγορη και πρωτότυπη συνταγή που χρησιμοποιεί τα αγαπημένα από όλους ζυμαρικά συνδυασμένα με την μυρωδιά του λεμονιού δεμένη με την πικάντικη γεύση του σκόρδου. Για μπουφέ ή στο καθημερινό μας πιάτο θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους!