Σολομός στο αλουμινόχαρτο

Σολομός στο αλουμινόχαρτο

Σολομός στο αλουμινόχαρτο

Ένα νόστιμο και γρήγορο πιάτο με τον αγαπημένο και ωφέλιμο σολομό στο φούρνο. Δοκιμάστε τη συνταγή αυτή… θα σας ξετρελάνει!

Σολομός στο αλουμινόχαρτο

Υλικά:

750γρ. – 1 κιλό σολομό
4-6 κουταλιές βούτυρο μαλακό
2-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 λεμόνι (ξύσμα)
1 λεμόνι κομμένο σε ροδέλες (προαιρετικά)
Μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Απλώνουμε αλουμινόχαρτο και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Σε μπωλ ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο, το σκόρδο, το ξύσμα του λεμονιού και αλατοπίπερο. Απλώνουμε τον σολομό πάνω στο αλουμινόχαρτο και τον αλείφουμε με το μείγμα του μπωλ. Καλύπτουμε με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για είκοσι λεπτά της ώρας περίπου (ανάλογα με το πάχος της φέτας του ψαριού). Ξεσκεπάζουμε τον σολομό και βάζουμε το ταψί κοντά στις πάνω αντιστάσεις όπου και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Βγάζουμε το ψάρι από το φούρνο και το πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Γαρνίρουμε με τις φετούλες λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment