Ματιά

Μαγειρίτσα φρικασέ

Μια εξαιρετική συνταγή για μαγειρίτσα με την οποία θα κάνετε ένα γευστικότατο αναστάσιμο δείπνο. Είμαστε σίγουροι ότι θα την μαγειρέψετε και άλλες φορές, στους μήνες που θα ακολουθήσουν. Εμείς πάντως αυτό κάνουμε… σιγά μην περιμένουμε το επόμενο Πάσχα… 🙂

Μαγειρίτσα φρικασέ

Υλικά:

1 συκωταριά κατσικίσια ή αρνίσια
4-5 μαρούλια
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 κούπα μάραθο ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1-2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαγειρικής
Λίγο κορν φλάουρ
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας, χοντροκόβουμε τα μαρούλια, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μάραθο. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει και τσιγαρίζουμε την κομμένη συκωταριά ανακατεύοντας έτσι ώστε να τσιγαριστεί από όλες τις πλευρές της. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το μαρούλι, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για μισή περίπου ώρα. Σε ένα βαθύ μπωλ ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού, δυο κουταλάκια κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αυγό (ή τα αυγά) και κάνουμε αυγολέμονο (μπορείτε να δείτε την τεχνική για αυγολέμονο κάνοντας κλικ εδώ). Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, την κουνάμε κυκλικά ώστε να πάει παντού και την αφήνουμε να πάρει μία βράση. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μάραθο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα