Σούπα πατάτας βελουτέ

Σούπα πατάτας βελουτέ

Υλικά:

1 1/2 κιλό πατάτες
3 πράσα
1 κρεμμύδι
2-3 κουταλιές βούτυρο μαγειρικής
2 κύβοι νοστιμιάς κότας
3 κουταλιές πηχτή κρέμα γάλακτος
Λίγο θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Από τα πράσα θα χρειαστούμε μόνο το άσπρο μέρος. Τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε αυτά και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο μαγειρικής. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Κατόπιν προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι και προσθέτουμε τους κύβους νοστιμιάς με 6 κούπες καυτό νερό. Αφήνουμε την σούπα να σιγοβράσει για τρία τέταρτα της ώρας σε χαμηλή φωτιά. Κατόπιν με το μπαστούνι κοπής πολτοποιούμε καλά τη σούπα προσθέτοντας και την κρέμα γάλακτος.

Σχετικά άρθρα

1 Response

  1. ma psaxno mia oraia sintagi gia soupa kai pisteva oti se ena elliniko site, tha evriska kati ksexoristo kai anakalipsa oti oi ellinides eginan thimata tis viomixanias kai ksexasan na mageirevoun me fantasia……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment