Ματιά

Πατσάς και ποδαράκια αυγολέμονο

Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας συνηθίζεται το βράδυ της Ανάστασης να τρώνε πατσά αντί για μαγειρίτσα. Το σίγουρο είναι πως ο πατσάς “γιατρεύει” το στομάχι και αν μη τι άλλο βοηθάει τον οργανισμό μας στη μετάβαση από την πολυήμερη νηστεία στην κρεατοφαγία του Πάσχα.

Πατσάς και ποδαράκια αυγολέμονο

Υλικά:

1 κιλό πατσά
6 ποδαράκια αρνιού
2 αυγά
3 λεμόνια
2 κουταλάκια κορν φλάουρ
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε και πλένουμε τον πατσά και τα ποδαράκια σε μπωλ γεμάτο με νερό (πρέπει να τα σκεπάζει) και το χυμό των 2 λεμονιών, και τα αφήνουμε για δύο ώρες περίπου. Τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε για είκοσι λεπτά. Πετάμε το νερό και κόβουμε τον πατσά σε λωρίδες και τα ποδαράκια σε ροδέλες. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με νερό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν για δύο ώρες περίπου. Σε ένα μπωλ βάζουμε τον χυμό του ενός λεμονιού και μέσα του διαλύουμε το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε και χτυπάμε τα αυγά. Μόλις ετοιμαστεί το φαγητό μας το αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το ζουμί στο μπωλ με το αυγολέμονο χτυπώντας το διαρκώς. Συνεχίζουμε έτσι και στη συνέχεια ρίχνουμε αργά και ανακατεύοντας το αυγολέμονο στην κατσαρόλα μας. Ανακατεύουμε πάλι καλά και ανεβάζουμε την κατσαρόλα για δύο λεπτά στη φωτιά μέχρι να κοχλάσει. Ο πατσάς με αρνίσια ποδαράκια αυγολέμονο είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κρεατικά

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;