Πιροσκί, της Λιλίκας .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Πιροσκί, της Λιλίκας

Πολύ νόστιμα σας λέω… Εύκολα κ γρήγορα… Δοκιμάστε τη συνταγή… θα τα αγαπήσουν όλοι… Πάω να σιδερώσω… τέρμα η κουζίνα για σήμερα… Καλό απόγευμα αγάπες μου…

Γράφει: Λιλίκα
Πιροσκί, της Λιλίκας
Υλικά:

1200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κούπα γάλα
1 κούπα νερό
6 κουταλιές βιτάμ λιωμένο
1 αυγούλι
1 κουταλάκι ζαχαρη
1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το νερό με το γάλα να γίνουν χλιαρά, μέσα ρίχνουμε τη μαγιά κ τη ζάχαρη κ λίγο αλεύρι. Κάνουνε έναν χυλό κ ρίχνουμε το βιτάμ, το αλάτι, το αυγούλι κ το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα χεράκια. Σκεπάζουμε κ αφήνουμε να ξεκουραστεί μια ώρα.
Χωρίζουμε πιταράκια 70γρ. κ τα ανοίγουμε όπως σας δείχνω στο βίντεο… Γεμίζουμε με ότι μας αρέσει κ τηγανίζουμε χαμηλά σε ηλιέλαιο.

Πιροσκί με τυρίΠιροσκί με τυρί

Λιλίκα

Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα