Μελομακάρονα της μανιάς, της Λιλίκας .: Διάφορα γλυκά .: Ματιά
 

Μελομακάρονα της μανιάς, της Λιλίκας

Τα μελομακάρονα τς μανιάς. Μια πολύ πολύ παλιά συνταγή. Τη βρήκα στα κιτάπια μου. Μελομακάρονα που νιώθεις μέσα το σιμιγδάλι. Τραγανά και πολύ ζουμερά μέσα. Επόμενο φκιασίδι, τζίντζερομπισκότα. Θα τα φτιάξω με τους γιούς μου. Φτιάξτε γλυκά,να μυρίσει το σπιτικό σας, γιατί τώρα τελευταία, τα σπίτια μυρίζουν σα νοσοκομεία… χλωρίνη και αντισηπτικό… Φτάνει.

Γράφει: Matia Gr
Μελομακάρονα της μανιάς, της Λιλίκας
Υλικά:

Μείγμα 1:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Μείγμα 2:
250γρ. ζάχαρη
500γρ. ελαιόλαδο
100γρ. κονιάκ
250γρ. χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν
3 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη.
Υλικά για το σιρόπι:
200γρ. μέλι
750γρ. ζάχαρη
750γρ. νερό
1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση και επάνω του καρφώνουμε 6 καρφιά γαρύφαλλο
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση:

Το σιρόπι πρέπει να μείνει 24 ώρες. Για να το ετοιμάσουμε βράζουμε για 10′ όλα τα υλικά του σιροπιού εκτός από το μέλι. Κατόπιν σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.
Την επομένη, ετοιμάζουμε τα δύο μείγματα και ρίχνουμε το Νο2 μέσα στο Νο1. Ζυμώνουμε ελάχιστα για να μην αρχίσει η ζύμη μας να ξερνάει το λάδι. Κόβουμε ζυμαράκια 30γρ., δίνουμε σχήμα με το χέρι και τα βάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 190° πάνω κάτω αέρα για 20′-25′. Μόλις βγουν καυτά τα ρίχνουμε στο κρύο μας σιρόπι για 10″ (δευτερόλεπτα). Τα βάζουμε σε σήτα να στραγγίσουν και αφού ρίξουμε λίγο μέλι από επάνω ρίχνουμε μπόλικο καρυδάκι!
* Μανιά= η γιαγιά!

Λιλίκα

Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.