Τσιγγανάκια, της Λιλίκας .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Τσιγγανάκια, της Λιλίκας

Τσιγγανάκια τέλεια βήμα βήμα… Τίποτα δεν είναι δύσκολο να γίνει στο σπίτι από αυτά που αγοράζουμε από τους Φούρνους κ τα ζαχαροπλαστεία, αρκεί να έχουμε όρεξη, κέφι για δημιουργία κ έμπνευση… Δοκιμάστε την συνταγή κ θα με θυμηθείτε… Καλημέρα δεν σας είπα… Καλημέρα λοιπόν! Φεύγω για το λιοτρίβι!!!

Γράφει: Λιλίκα
Τσιγγανάκια, της Λιλίκας
Υλικά:

1 πακέτο σφολιάτα
Σάλτσα πιπεριάς
Αλλαντικά
Κίτρινο τυρί τριμμένο
Πιπεριές
Αυγό
Σουσάμι
Ρίγανη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Παίρνουμε ένα πακέτο σφολιάτα κ κόβουμε τα δύο φύλλα σε 12+12 τετράγωνα. Απλώνουμε σάλτσα. Η ιδιαιτερότητα σε αυτή την παρασκευή είναι η σάλτσα από κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης που τις βράζουμε κ τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Βάζουμε πάνω από τη σάλτσα δύο κομματάκια αλλαντικού, ότι μας αρέσει… Λίγο τριμμένο κασέρι, πάλι ότι μας αρέσει, δύο τρία κομμάτια πιπεριές κ τα κλείνουμε με τον τρόπο που σας δείχνω… Περνάμε με αυγό κ ρίχνουμε σουσάμι… Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν…
Συμβουλές:
Η σάλτσα πιπεριάς μπορεί φυσικά να αντικατασταθεί με απλή σάλτσα ντομάτας…
Αν προσθέσουμε κ ρίγανη γίνονται ακόμα πιο νόστιμα…
Αν κάνουμε δική μας σφολιάτα, ακόμα καλύτερα…
Επίσης μπορούν να γίνουν κ ατομικά κόβοντας τη σφολιάτα στα 4…

Λιλίκα

Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.