Ματιά

Εγκ νογκ – Eggnog

Ξενόφερτο μεν, γευστικότατο δε! Δοκιμάστε το και… καλές γιορτές!

Γράφει: Matia Gr
Εγκ νογκ – Eggnog
Υλικά για 4 ποτήρια:

4 αυγά
4 βανίλιες
8 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλάκια ρούμι
2 φλιτζάνια γάλα

Εκτέλεση:

Θα πρέπει να προσέξουμε την προέλευση των αυγών επειδή αυτά δεν θα μαγειρευτούν. Στην αρχή ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών. Παίρνουμε τους κρόκους και τους χτυπάμε μαζί με 4 κουταλιές ζάχαρη μέχρι να πήξουν και να ασπρίσουν πολύ. Προσθέτουμε το ρούμι, το γάλα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί. Με το μείγμα αυτό, γεμίζουμε τα 4 ποτήρια μας, αφήνοντας περίπου δύο δάχτυλα κενό στο πάνω μέρος.
Πλένουμε σχολαστικά τα ποδαράκια του μίξερ και σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών, τη βανίλια και την υπόλοιπη ζάχαρη έως ότου γίνουν μια μαρέγκα σφιχτή. Μοιράζουμε αυτή τη μαρέγκα στα 4 ποτήρια και τα σερβίρουμε κρύα με καλαμάκι.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα

Θέματα