Ματιά

Μακαρονάδα με πέστο καρότου

Μια πρωτότυπη μακαρονάδα με πέστο καρότου μας προτείνει αυτή η συνταγή. Η μυρωδιά της είναι απίστευτη, η γεύση της υπέροχη και γίνεται το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων. Δοκιμάστε την!

Γράφει: Matia Gr
Μακαρονάδα με πέστο καρότου

Μακαρονάδα με πέστο καρότου

Υλικά:

500γρ. μακαρόνια
6-7 καρότα
2 φακελάκια κουκουνάρι
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1-2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και ψήνουμε τα καρότα για μισή περίπου ώρα στους 220 βαθμούς στο φούρνο. Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε για 5-7 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων σε σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη πιάτο. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα καρότα, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, τις σκελίδες σκόρδου, αλάτι πιπέρι και το χυμό του λεμονιού και τα δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή τους, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το πέστο καρότου. Η μακαρονάδα μας με πέστο καρότου είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα