Ματιά

Κουρκουτούδα, της Λιλίκας

Κουρκουτούδα… για πάσα χρήση! Κουρκουτούδα έλεγε το παλιό μου το αφεντικό το κουρκούτι. Ήταν *λίξουρος πολύ κι αυτός σαν κι εμένα.

*Λίξουρος= ο ορεξάτος!

Γράφει: Λιλίκα
Κουρκουτούδα, της Λιλίκας
Υλικά:

1 κουτάκι Σουρωτή
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (όσο πάρει για να γίνει ένας ωραίος χυλός)
Αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε το κουρκούτι και ρίχνουμε μέσα ότι αγαπάμε… μπακαλιάρο, κολοκυθάκια, πατάτες, μύδια, γαύρο φιλέτο! Αφήνουμε το μείγμα με ότι θέλουμε να τηγανίσουμε για μια ώρα στο ψυγείο και μετά καίμε λάδι (μισό-μισό) μέχρι να καπνίσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξεκινάμε το τηγάνισμα.
Το αποτέλεσμα δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από αυτό των εστιατορίων. Ιδανικό για τηγάνισμα μπακαλιάρου!!! Εδώ μπακαλιάρος κατεψυγμένος σε ρόλο.
Σας φιλώ… Σας ευχαριστώ όλους… για όλα!

Λιλίκα

Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα

Θέματα