Αγνόπιτες, της Βιβής .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Αγνόπιτες, της Βιβής

Υλικά: 1 1/2 κιλό αλεύρι 250 γρ. γάλα 70 γρ. ελαιόλαδο 1 αυγό 1 φακελάκι ξηρή μαγιά Αλάτι, ελάχιστη κανέλλα Υλικά για τη γέμιση: Μαλάξτε (ανακατέψτε) 1/2 κιλό μυζήθρα 50 γρ. ζάχαρη 2 κουταλιές […]

Γράφει: Matia Gr
Αγνόπιτες, της Βιβής
Υλικά:

1 1/2 κιλό αλεύρι
250 γρ. γάλα
70 γρ. ελαιόλαδο
1 αυγό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Αλάτι, ελάχιστη κανέλλα
Υλικά για τη γέμιση:
Μαλάξτε (ανακατέψτε)
1/2 κιλό μυζήθρα
50 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βάλσαμο (δυόσμο)

Εκτέλεση:

Βάζουμε το χλιαρό γάλα σε μια λεκάνη και διαλύουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, τη κανέλλα και το αλεύρι. Ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου.
Παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθουμε μπαλίτσες. Τις πιέζουμε με τη παλάμη μας τις ανοίγουμε και βάζουμε το μείγμα μυζήθρας. Με τα δάκτυλα κλείνουμε τις πιτούλες, πιέζουμε ελαφρά στη παλάμη, να γίνουν επίπεδες και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε με καλό μέλι ή πετιμέζι.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Βιβή Καλαϊτζάκη και την ευχαριστούμε πολύ.

Γνωρίστε την ταβέρνα της Βιβής, «Βεγγέρα», κάνοντας κλικεδώ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.