Βάση για πίτσα και σκορδόψωμο .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Βάση για πίτσα και σκορδόψωμο

Φτιάχνοντας αυτή την συνταγή έχετε επιλογές. Μπορείτε να την απολαύσετε σαν βάση πίτσας ή να φτιάξετε σκορδόψωμο. Αν πάλι, όπως εγώ, ανήκετε στους αναποφάσιστους… τότε δεν έχετε παρά να φτιάξετε και τα δύο! Όπως και να ‘χει… καλή σας όρεξη!

Γράφει: Matia Gr
Βάση για πίτσα και σκορδόψωμο

Βάση για πίτσα και σκορδόψωμο

Υλικά:

500γρ. αλεύρι
350γρ. νερό χλιαρό (40 βαθμούς)
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μέτριο μπωλ διαλύουμε τη ξηρή μαγιά στο νερό και προσθέτουμε να διαλυθεί και η ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε και το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή και απαλή. Ζυμώνουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να γίνει ελαστική η ζύμη μας και την τοποθετούμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο μεγάλο μπωλ. Σκεπάζουμε με καθαρό πανί και την αφήνουμε, να φουσκώσει και να διπλασιαστεί, για δύο περίπου ώρες σε απάνεμο σημείο (ή μέσα στο σβηστό φούρνο μας). Μοιράζουμε την ζύμη στα δύο και με ένα πλάστη ανοίγουμε φύλλο που να καλύπτει το ταψάκι της πίτσας μας. Εάν θέλουμε επαναλαμβάνουμε ώστε να έχουμε δύο βάσεις πίτσας ή φτιάχνουμε ένα μείγμα από φρέσκο βούτυρο και λιωμένο σκόρδο για να φτιάξουμε σκορδοψωμάκια με την υπόλοιπη ζύμη.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.