Γιαουρτόπιτα με μήλο της μαμάς, της Ανίτας .: Γλυκά .: Ματιά
 

Γιαουρτόπιτα με μήλο της μαμάς, της Ανίτας

Φτιάξτε μια λαχταριστή, σπιτική γιαουρτόπιτα με την συνταγή που μας έστειλε η Ανίτα Μαραγκού

Γράφει: Matia Gr
Γιαουρτόπιτα με μήλο της μαμάς, της Ανίτας
Υλικά:

250 γραμμ. αλεύρι
200 γραμμ. γιαούρτι
100 γραμμ. ζάχαρη
2 αυγά
1 ποτήρι χυμό μήλου
1 κουταλάκι αλάτι
Ξύσμα 1 λεμονιού
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Βούτυρο

Εκτέλεση:

Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να φουσκώσει. Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και προσθέστε τα στο μείγμα με τα αυγά. Προσθέστε το γιαούρτι και το ξύσμα. Αλείψτε με βούτυρο μια φόρμα που ανοίγει και βάλτε το μείγμα στη φόρμα. Ψήστε για 40 λεπτά τη γιαουτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αφήστε το γλυκό να κρυώσει λίγο και ρίξτε το χυμό μήλου. Όταν απορροφηθεί ο χυμός, σερβίρετε την κρύα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ανίτα Μαραγκού και την ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.