Γλυκά ψωμάκια από την Ιταλία .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Γλυκά ψωμάκια από την Ιταλία

Υπέροχα γλυκά ψωμάκια από την Ιταλία, που τα απολαμβάνουμε σκέτα ή γεμισμένα με φουντουκόκρεμα ή μαρμελάδα ή γιαούρτι ή με ό,τι άλλο επιθυμούμε.

Γράφει: Matia Gr
Γλυκά ψωμάκια από την Ιταλία
Υλικά:

350γρ. αλεύρι για πίτσα
150γρ. αλεύρι δυνατό
200γρ. γιαούρτι
13γρ. νωπή μαγιά
150γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1 βανιλέτα
20ml γάλα χλιαρό + λίγο ακόμη για το βούρτσισμα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε καλά το αυγό με το γιαούρτι και στη συνέχεια διαλύουμε τη νωπή μαγιά στο γάλα. Προσθέτουμε στο μείγμα μας την ζάχαρη, τη βανιλέτα, την διαλυμένη μαγιά και λίγο λίγο τα δύο αλεύρια. Βάζουμε και το αυγό και ζυμώνουμε τουλάχιστον για δέκα λεπτά. Τοποθετούμε τη ζύμη μας σε ένα ευρύχωρο μπωλ και το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη για τα γλυκά ψωμάκια σε ζεστό απάνεμο μέρος να φουσκώσει (έως 5 ώρες) μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Στη συνέχεια ζυμώνουμε λίγο και χωρίζουμε σε ίσες μερίδες (μπαλάκια). Χωρίζουμε το κάθε μπαλάκι σε 3 ίσα μέρη και το πλάθουμε σε πλεξούδες. Σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε με απόσταση το ένα από το άλλο αλλά και από τα τοιχώματα του ταψιού τα γλυκά ψωμάκια και τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη. Τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν μέχρι δύο ώρες. Με ένα πινέλο απλώνουμε γάλα πάνω στην πάνω τους επιφάνεια και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.