Επικάλυψη μήλο και ροδάκινο .: Γαρνιτούρες .: Ματιά
 

Επικάλυψη μήλο και ροδάκινο

Τόπινγκ, γαρνιτούρα, σάλτσα, επικάλυψη; Όπως και αν το πεις ο συνδυασμός του μήλου με το ροδάκινο είναι τέλειος για να γαρνίρουμε τα γλυκά ψυγείου, τα κέικ, τις κρέπες ή τις τηγανίτες μας!

Γράφει: Matia Gr
Επικάλυψη μήλο και ροδάκινο

Επικάλυψη μήλο και ροδάκινο

Υλικά:

2 ώριμα ροδάκινα
2 μήλα
2 κουταλάκια βούτυρο
3 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά νερό
Χυμό μισού λεμονιού
Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Μια πρέζα κανέλα τριμμένη

Εκτέλεση:

Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φρούτα μας. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και μέσα βάζουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας. Μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά περίπου μέχρι να μαραθούν λίγο τα φρούτα μας και συνεχίζουμε μέχρι να μας μυρίσει η σάλτσα μας σαν μηλόπιτα. Τότε αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το τόπινγκ μας να κρυώσει. Είναι η τέλεια επικάλυψη για κάθε γλυκό ψυγείου, κέικ, κρέπες ή τηγανίτες.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.