Ζύμη για πίτσα και σκορδόψωμο .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Ζύμη για πίτσα και σκορδόψωμο

Μια διπλή συνταγή! Και για βάση πίτσας και για την μεταμόρφωση της ζύμης αυτής σε πικάντικο σκορδόψωμο! Δοκιμάστε την!

Γράφει: Matia Gr
Ζύμη για πίτσα και σκορδόψωμο

Ζύμη για πίτσα και σκορδόψωμο

Υλικά:

3 κούπες αλεύρι για ζύμωμα και λίγο ακόμη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μέλι
2 κουταλάκια αλάτι
Υλικά για να γίνει σκορδόψωμο:
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές αλατισμένο βούτυρο
1/4 τριμμένο σκληροτύρι
1/4 τριμμένη μοτσαρέλα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπωλ (ακόμη καλύτερα σε πολυμίξερ-ζυμωτήριο) ανακατεύουμε 1 κούπα χλιαρό νερό (40 βαθμούς περίπου) με το μέλι και τη μαγιά. Το αφήνουμε να κάνει αφρό (5-10 λεπτά). Προσθέτουμε το λάδι, το μισό αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε. Μόλις γίνει ζύμη αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαφρά κολλώδη που όμως να μην κολλάει στα δάχτυλά μας όταν την αγγίζουμε. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά. Αφήνουμε την ζύμη μας καλυμμένη με διαφανή μεμβράνη για 1-2 ώρες να φουσκώσει. Απλώνουμε τη ζύμη μας σε ταψί.
Αν θέλουμε να κάνουμε σκορδόψωμο: Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει πολύ. Πολτοποιούμε εντελώς τις σκελίδες του σκόρδου και τις αναμειγνύουμε με το βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα του σκόρδου πάνω στην ζύμη της πίτσας μας, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι και με τα δύο τυριά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει το σκορδόψωμο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.