Ιταλικό τσιζ κέικ λεμονιού .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ιταλικό τσιζ κέικ λεμονιού

Μια καταπληκτική Ιταλική συνταγή για τσιζ κέικ λεμονιού με άρωμα και γεύση που μένουν αλησμόνητα! Δοκιμάστε την και θα γίνει η αγαπημένη σας!

Γράφει: Matia Gr
Ιταλικό τσιζ κέικ λεμονιού

Ιταλικό τσιζ κέικ λεμονιού

Υλικά για την βάση:

1 1/2 κούπα τριμμένες γκοφρέτες λεμόνι ή βανίλια
1/4 κούπας βούτυρο φρέσκο
2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
Υλικά για τη γέμιση:
1 κιλό πλήρες κρημ τσιζ ή ρικότα
2/3 κούπας ζάχαρη
1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 αυγά
1 πρέζα κανέλλα τριμμένη
3 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
2 βανίλιες

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο. Σε ένα μικρό μπωλ αναμειγνύουμε το βούτυρο με τις θρυμματισμένες γκοφρέτες και το ξύσμα λεμονιού. Τα στρώνουμε σε φόρμα 25cm και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για ένα τέταρτο περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε την ρικότα να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Κατόπιν προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα και τέλος τη βανίλια, την κανέλα και το ξύσμα του λεμονιού συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα ισόπαχα πάνω στην κρούστα της γκοφρέτας (αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κορνέ για πιο όμορφο αποτέλεσμα). Ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να χρυσίσει ελαφρά. Δοκιμάζουμε τρυπώντας στο κέντρο του τσιζ κέικ με ξύλινη φουρκέτα που θα πρέπει να βγει στεγνή. Αφήνουμε το τσιζ κέικ μας να κρυώσει εντελώς και το τσιζ κέικ λεμονιού είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.