
2 1/2 κούπες φάριν – απ
2 κούπες ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο φρέσκο
Το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
4 αυγά
2 κουταλιές Grand Marnier (προαιρετικά)
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει, και μετά ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα, το αλεύρι, το χυμό πορτοκαλιού και το Grand Marnier. Χτυπάμε το μείγμα για 4 λεπτά. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία περίπου ώρα. Αν θέλουμε στολίζουμε το κέικ με μαρμελάδα πορτοκάλι.