Κέικ πορτοκαλιού .: Γλυκά .: Ματιά
 

Κέικ πορτοκαλιού

Υλικά: 2 1/2 κούπες φάριν – απ 2 κούπες ζάχαρη 250 γρ. βούτυρο φρέσκο Το ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού 4 αυγά 2 κουταλιές Grand Marnier (προαιρετικά) Εκτέλεση: Χτυπάμε το βούτυρο με […]

Γράφει: Matia Gr
Κέικ πορτοκαλιού
Υλικά:

2 1/2 κούπες φάριν – απ
2 κούπες ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο φρέσκο
Το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
4 αυγά
2 κουταλιές Grand Marnier (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει, και μετά ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα, το αλεύρι, το χυμό πορτοκαλιού και το Grand Marnier. Χτυπάμε το μείγμα για 4 λεπτά. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία περίπου ώρα. Αν θέλουμε στολίζουμε το κέικ με μαρμελάδα πορτοκάλι.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.