Καβούρια γεμιστά .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Καβούρια γεμιστά

Τα γεμιστά καβούρια είναι ένα εντυπωσιακό ορεκτικό που φτιάχνεται πολύ εύκολα και πάρα πάρα πολύ γρήγορα. Συνοδεύονται με ουζάκι ή τσίπουρο και καλή παρέα!

Γράφει: Matia Gr
Καβούρια γεμιστά
Υλικά:

4-6 μεγάλα καβούρια
4 κουταλιές μαγιονέζα
2 κουταλάκια κάπαρη τουρσί
3 αγγουράκια τουρσί
1 αυγό βραστό
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 κουταλιά μαϊντανό ή κόλιανδρο φρέσκο
Αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με βραστό και αλατισμένο νερό βουτάμε για 1-2 λεπτά τα καβούρια μας. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε το κάτω μέρος τους και αφαιρούμε τους πνεύμονες προσεκτικά και τους πετάμε. Σε ένα μπωλάκι βάζουμε το “ψαχνό” του καβουριού και τα αυγά (εάν υπάρχουν). Στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε την κάπαρη και τα αγγουράκια, το αυγό και τον μαϊντανό. Στο μπωλ με το κρέας του καβουριού προσθέτουμε τα τουρσιά, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το αυγό και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια γεμίζουμε το κάθε κέλυφος καβουριού με τη γέμιση που φτιάξαμε και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαίντανό ή το κόλιανδρο. Τα γεμιστά καβούρια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.