Καλοκαιρινό κέικ με πεπόνι .: Γλυκά .: Ματιά
 

Καλοκαιρινό κέικ με πεπόνι

Λίγο πριν μπει στην ζωή μας το μουντό φθινόπωρο, προλαβαίνουμε να ξανανιώσουμε λίγη από την μαγεία των διακοπών απολαμβάνοντας αυτή την συνταγή με τους φίλους μας και σχολιάζοντας τα όσα είχαν συμβεί πριν μερικές μέρες κάτω από τον αγουστιάτικο ήλιο και κυρίως κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Αντε και του χρόνου

Γράφει: Matia Gr
Καλοκαιρινό κέικ με πεπόνι
Υλικά:

1/2 πεπόνι περίπου
3 κούπες φάριν απ
2 κούπες ζάχαρη
1 βιτάμ (250γρ.)
200γρ. τυρί τύπου φιλαδέλφεια
4 αυγά

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Καθαρίζουμε την φλούδα από το πεπόνι και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Την ψίχα του την πολτοποιούμε και χρησιμοποιούμε από αυτήν 1 κούπα. Προσθέτουμε στο μπωλ το πεπόνι το τυρί και τα αυγά και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα της το περιεχόμενο του μπωλ. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία ώρα περίπου. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο έχοντας κάνει τη δοκιμή με το μαχαίρι και το ξεφορμάρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.