Καρυδόψωμο (ψωμί με καρύδια) .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Καρυδόψωμο (ψωμί με καρύδια)

Υπάρχουν πάρα πολλά είδη ψωμιού. Ένα από τα πιο νόστιμα είναι το καρυδόψωμο. Δείτε τη συνταγή, φτιάξτε την και απολαύστε το πεντανόστιμο ψωμί με καρύδια

Γράφει: Matia Gr
Καρυδόψωμο (ψωμί με καρύδια)
Υλικά:

1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κουταλιά αλάτι
1 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη

Εκτέλεση:

Σε μισό φλιτζάνι χλιαρού νερού διαλύουμε τη μαγιά. Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και στο κέντρο του κάνουμε μία γούβα με τη χούφτα μας. Στη γούβα αυτή ρίχνουμε το αλάτι, τη διαλυμένη μαγιά και περίπου 2 1/2 φλιτζάνια χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε τα υλικά έως ότου πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη η οποία όμως δεν κολλάει στα δάχτυλά μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε είτε αλεύρι είτε νερό ούτως ώστε να πάρουμε τη ζύμη που περιγράψαμε προηγουμένως. Προσθέτουμε τα καρύδια και συνεχίζουμε το ζύμωμα έως ότου ανακατευθούν καλά τα καρύδια με το ζυμάρι. Απλώνουμε τη ζύμη μας σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί και την αφήνουμε να φουσκώσει μέσα στον φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 50 βαθμούς. Όταν φουσκώσει ψήνουμε το ψωμί με καρύδια στους 200 βαθμούς έως ότου ροδοψηθεί.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.