Κατσικάκι Γεμιστό (Καπαμάς), της Βαρβάρας .: Εποχιακά .: Ματιά
 

Κατσικάκι Γεμιστό (Καπαμάς), της Βαρβάρας

Υλικά: Ένα στήθος από κατσικάκι (το κούφωμα, δηλαδή όλο το επάνω μέρος χωρίς να το σπάσετε). Υλικά για τη γέμιση: 3/4 φλιτζανιού λάδι 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα 2 μέτριες ντομάτες […]

Γράφει: Matia Gr
Κατσικάκι Γεμιστό (Καπαμάς), της Βαρβάρας
Υλικά:

Ένα στήθος από κατσικάκι (το κούφωμα, δηλαδή όλο το επάνω μέρος χωρίς να το σπάσετε).
Υλικά για τη γέμιση:
3/4 φλιτζανιού λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
1 1/2 φλιτζάνι νερό (περίπου)
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να τσιγαριστεί. Στη συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε περίπου για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Πασπαλίζουμε το κατσικάκι με αλάτι, πιπέρι και κύμινο. Στη συνέχεια γεμίζουμε το κατσικάκι μεταξύ πέτσας και παΐδια με την γέμιση που ετοιμάσαμε και το κλείνουμε ράβοντας το με κλωστή. Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατσαρόλα με αρκετό νερό και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (150-180 βαθμούς) για τρεις ώρες. Αν μας περισσέψει γέμιση, την βάζουμε σε αλουμινόχαρτο και την τοποθετούμε στην κατσαρόλα μαζί με το κατσικάκι.
Η συνταγή αυτή είναι παραδοσιακή πασχαλινή συνταγή από το Αφάντου της Ρόδου.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Βαρβάρα και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.