Καυτερό κοτόπουλο σακούλας .: Πουλερικά .: Ματιά
 

Καυτερό κοτόπουλο σακούλας

Τα καυτερά μπουτάκια κοτόπουλου θα σας μαγέψουν με τα αρώματά τους, θα ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σας με το τσίλι τους και θα σας βοηθήσουν να χορτάσετε την κοιλίτσα σας χωρίς πολλές θερμίδες.

Γράφει: Matia Gr
Καυτερό κοτόπουλο σακούλας
Υλικά:

10 μπουτάκια κοτόπουλου
6 πιπεριές κέρατο
3 λεμόνια
1-2 κουταλάκια σκόνη τσίλι
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι κάρυ
1/4 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι δεντρολίβανο
2 κουταλάκια αλάτι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις πιπεριές, τους αφαιρούμε κοτσάνι και σπόρια και κόβουμε κάθε μια από αυτές στα τρία. Στύβουμε τα λεμόνια μας και στον χυμό τους διαλύουμε όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι. Μοιράζουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου και τις πιπεριές σε δύο σακούλες (ή σε μία ανάλογα με το μέγεθός της) και προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών. Κλείνουμε τις σακούλες και τις περιστρέφουμε για να ανακατευτούν καλά τα υλικά μας. Τις βάζουμε σε ταψί και κατόπιν στο φούρνο για μία ώρα στους 200 βαθμούς. Αφαιρούμε από τον φούρνο το ταψί, ανοίγουμε τις σακούλες, ρίχνουμε χύμα το περιεχόμενό τους και ψήνουμε για άλλο ένα τέταρτο αυτή τη φορά στους 220 βαθμούς με αέρα.
Τα καυτερά μπουτάκια κοτόπουλου μπορούμε να τα συνοδεύσουμε είτε με ρύζι είτε με πατάτες ριγανάτες στο φούρνο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.