Κολοκυθοανθοί γεμιστοί, της Παρασκευής .: Εποχιακά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί, της Παρασκευής

Οι κολοκυθοανθοί είναι εξαιρετική λιχουδιά για να συνοδέψετε το ουζάκι ή την παγωμένη μπύρα σας το καλοκαίρι. Ετοιμάστε τους με τη συνταγή της μαμάς Παρασκευής, και καλή σας όρεξη!

Γράφει: Matia Gr
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί, της Παρασκευής
Υλικά:

10 μεγάλους κολοκυθοανθούς
3 φέτες τυρί της αρεσκείας μας
Πιπέρι
1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
1 κλωναράκι θυμάρι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
1 αυγό
1/2 κούπα κίτρινο αλεύρι σκληρό
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε τα άνθη. Ετοιμάζουμε ένα μείγμα με τριμμένο τυρί ανακατεμένο με την ρίγανη, το θυμάρι, το πιπέρι και το σχοινόπρασο. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε κάθε ανθό κλείνοντας τις άκρες του. Ετοιμάζουμε με λίγο νεράκι, το αυγό και το αλεύρι σε κουρκούτι και βουτάμε μέσα κάθε γεμισμένο ανθό και τον ρίχνουμε στο τηγάνι που ήδη έχει κάψει το λάδι.

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.