Κοτόπιτα, της Πόπης .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Κοτόπιτα, της Πόπης

Υλικά: 1 κοτόπουλο 1 πράσινη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 10 φέτες ζαμπόν 300γρ. τυρί γκούντα 1 πακέτο σφολιάτα Μουστάρδα Αλάτι, πιπέρι Μισή κούπα ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο Εκτέλεση: Βράζουμε το […]

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπιτα, της Πόπης
Υλικά:

1 κοτόπουλο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
10 φέτες ζαμπόν
300γρ. τυρί γκούντα
1 πακέτο σφολιάτα
Μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Μισή κούπα ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο

Εκτέλεση:

Βράζουμε το κοτόπουλο καλά σε αλατισμένο νερό -δεν προσθέτουμε λάδι γιατί έχει το δικό του λίπος. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεκοκαλίζουμε και το κόβουμε μικρά κομματάκια, το αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και το ζαμπόν σε μικρά τετραγωνάκια. Τα προσθέτουμε στο κρύο κοτόπουλο μαζί με το τυρί, το ζωμό και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά χωρίς να λιώσουμε το τυρί.
Ανοίγουμε τη σφολιάτα και βάζουμε λίγη λίγη τη γέμιση στην άκρη της σφολιάτας και διπλώνουμε. Προσθέτουμε πάλι γέμιση και κάνουμε το ίδιο μέχρι να κλείσει σε ρολό. Συνήθως τρία γεμίσματα είναι αρκετά. Το υπολογίζουμε με το μάτι για να φτάσει η γέμιση και για τις δυο σφολιάτες. Κλείνουμε την άκρη της σφολιάτας βρέχοντας λίγο με τα δάχτυλα μας για να μην μας ανοίξει. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να καταψύξουμε την κοτόπιτα και να την ψήσουμε οπότε θελήσουμε.
Ψήνουμε την κοτόπιτα βάζοντας στο κάτω μέρος την ένωση για να μην μας ανοίξει. Αν θέλετε μπορείτε να αλείψετε την επιφάνεια της σφολιάτας με λίγο κρόκο για να γυαλίσει κατά το ψήσιμο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. Κόβουμε σε κομμάτια το ρολό και σερβίρεται ζεστή ή κρύα.
Στη συνταγή αυτή μπορείτε να προσθέσετε, μπέικον ψιλοκομμένο, λουκανικάκια σε κομμάτια μικρά, μανιτάρια ή ότι άλλο θελήσετε.
Καλή σας επιτυχία.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μπότσαρη Πόπη και την ευχαριστούμε πολύ.

  Μοσχαρίσιο κότσι στιφάδο
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.