Κοτόπουλο με πατάτες στη γάστρα, της Ελένης .: Πουλερικά .: Ματιά
 

Κοτόπουλο με πατάτες στη γάστρα, της Ελένης

Η γάστρα γενικά κάνει τα ψητά να λιώνουν στο στόμα. Δοκιμάστε αυτήν την συνταγή, της Ελένης Γραμμενίδου, για κοτόπουλο με πατάτες στην γάστρα και γευτείτε ένα διαφορετικό τρόπο μαγειρέματος του κοτόπουλου.

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπουλο με πατάτες στη γάστρα, της Ελένης
Υλικά:

4 μπούτια ολόκληρα κοτόπουλου
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
4 – 5 πατάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Βιτάμ
4 – 5 κουταλιές μουστάρδα
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβετε τις πιπεριές σε ροδέλες. Κόβετε τις πατάτες. Βάζετε στη γάστρα τις μερίδες κοτόπουλου (αν σας αρέσει κάποιο άλλο μέρος βάλτε το), τις πατάτες, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε την μουστάρδα και ανακατέψτε να πάει παντού. Κόβετε το βιτάμ σε μικρά κομματάκια και το ρίχνετε γύρω γύρω. Αν δεν θέλετε βιτάμ βάλτε λίγο λάδι. Μην βάλετε πολύ γιατί βγάζει και το κοτόπουλο. Βάζετε νερό να καλύψει όλα τα υλικά και ψήνετε στο φούρνο στην πιο μεγάλη θερμοκρασία για περίπου 1 1/2 ώρα. Κοιτάξτε το ενδιάμεσα αν χρειαστεί νεράκι.
Αν δεν έχετε γάστρα βάλτε το σε πυρέξ και κλείστε το από πάνω με ένα ίδιο πυρέξ να μην φεύγει ατμός. Είναι πεντανόστιμο.
Καλή επιτυχία.
Ελένη.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ελένη Γραμμενίδου, και την ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.