Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο .: Πουλερικά .: Ματιά
 

Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο

Υλικά: 1 κοτόπουλο 500 γρ. ρύζι καρολίνα 2 κύβοι νοστιμιάς κοτόπουλου 250 γρ. τυρί φέτα Αλάτι πιπέρι Λάδι ή βιτάμ Εκτέλεση: Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλου μεγέθους πυρέξ. […]

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο
Υλικά:

1 κοτόπουλο
500 γρ. ρύζι καρολίνα
2 κύβοι νοστιμιάς κοτόπουλου
250 γρ. τυρί φέτα
Αλάτι πιπέρι
Λάδι ή βιτάμ

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλου μεγέθους πυρέξ. Ρίχνουμε τόσα ποτήρια νερό όσα μας λέει η συσκευασία του ρυζιού (ή χονδρικά μέχρι λίγο πάνω από τη μέση του πυρέξ) και βάζουμε μέσα τους κύβους. Λαδώνουμε την πάνω πλευρά του κοτόπουλου καλά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο. Όταν αυτό γίνει, γυρίζουμε το κοτόπουλο από την άλλη πλευρά, το λαδώνουμε και προσθέτουμε μέσα στο πυρέξ το ρύζι. Λίγο πριν ψηθεί τελείως, χώνουμε διάσπαρτα στο ρύζι τη φέτα (μπορούμε να βάλουμε και οποιοδήποτε άλλο τυρί π.χ. Ένταμ κτλ) και αφήνουμε μέχρι να ψηθεί τελείως.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.