Κοτόπουλο στο γουοκ με λαχανικά και ρύζι .: Πουλερικά .: Ματιά
 

Κοτόπουλο στο γουοκ με λαχανικά και ρύζι

Ετοιμάστε στο γουοκ ένα λαχταριστό φαγάκι! Κοτοπουλάκι με λαχανικά και ρύζι! Υγιεινό, γεμάτο θρεπτικές ουσίες, αρώματα και γεύση!

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπουλο στο γουοκ με λαχανικά και ρύζι
Υλικά:

1/2 κιλό κοτόπουλο
1/4 κιλού ρύζι
1/4 κιλού μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
10 ντοματίνια
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα από το κοτόπουλο και το κόβουμε σε λωρίδες. Σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι βράζουμε το ρύζι μας και όταν μαγειρευτεί ώστε να κρατάει λίγο το σουρώνουμε και το αφήνουμε κατά μέρος. Στεγνώνουμε το γουόκ μας και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Εκεί τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά προσθέτοντας ελάχιστο νερό, αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια βάζουμε το καλαμπόκι, τα ντοματίνια και το ρύζι και τα μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά. Σερβίρουμε κι απολαμβάνουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.