Κοτόπουλο στο τηγάνι με ρύζι και καραμελωμένα κρεμμύδια, της Νέλλης .: Πουλερικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κοτόπουλο στο τηγάνι με ρύζι και καραμελωμένα κρεμμύδια, της Νέλλης

Η Νέλλη μας έστειλε μια εξαιρετική συνταγή για κοτόπουλο. Ακολουθήστε τα βήματα της και θα απολαύσετε ένα θεϊκό κοτόπουλο στο τηγάνι με ρύζι και καραμελωμένα κρεμμύδια!

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπουλο στο τηγάνι με ρύζι και καραμελωμένα κρεμμύδια, της Νέλλης
Υλικά:

4 στήθη κοτόπουλου
500γρ. ρύζι
4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
50γρ. βούτυρο
3 κούπες μαυροδάφνη
Ξύδι μπαλσάμικο
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζουμε το ρύζι: Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό ως τη μέση και όταν το νερό αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε το αλάτι και στη συνέχεια το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας μια-δυο φορές. Όταν πιστεύουμε ότι είναι έτοιμο το σουρώνουμε. Ρίχνουμε 50γρ. βούτυρο στην κατσαρόλα και μετά το ρύζι. Τέλος, ανακατεύουμε!
Στην συνέχεια, κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες και ρίχνουμε στο τηγάνι λίγο λάδι. Όταν καεί το λάδι, ρίχνουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Το γυρνάμε και στη δεύτερη πλευρά. Σε άλλο τηγάνι ρίχνουμε λάδι. Όταν καεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Όταν μαραθούν, ρίχνουμε μαυροδάφνη. Όταν εξατμιστεί ρίχνουμε άλλη μία κούπα. Ακολουθούμε την ίδια σειρά άλλη μια φορά. Στην τρίτη κούπα της μαυροδάφνης, ρίχνουμε μαύρο ξύδι μπαλσάμικο και περιμένουμε.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο, το ρύζι και τα κρεμμύδια μαζί.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Νέλλη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.