Κοτόπουλο σφολιάτα .: Αλμυρές πίτες .: Ματιά
 

Κοτόπουλο σφολιάτα

Υλικά: 1 πακέτο σφολιάτα 2 φιλέτα στήθη κοτόπουλου 1 αυγό Αλάτι, πιπέρι Σουσάμι Λίγο βιτάμ Εκτέλεση: Κόβουμε στα δύο το κάθε στήθος κοτόπουλου έτσι ώστε να γίνουν 4 μερίδες. Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια σε ένα […]

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπουλο σφολιάτα
Υλικά:

1 πακέτο σφολιάτα
2 φιλέτα στήθη κοτόπουλου
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι
Σουσάμι
Λίγο βιτάμ

Εκτέλεση:

Κόβουμε στα δύο το κάθε στήθος κοτόπουλου έτσι ώστε να γίνουν 4 μερίδες. Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια σε ένα τηγάνι με λίγο βιτάμ απ’ όλες τις πλευρές και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στρώνουμε το ταψί μας με αντικολλητική κόλλα και απλώνουμε τη ζύμη σφολιάτας, την κόβουμε στα 4, αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και κλείνουμε κάθε ένα κομμάτι του στήθους σε σφολιάτα. Υγραίνουμε με λίγο νερό για να κολλήσει πιο εύκολα. Στρώνουμε στην αντικολλητική τα κομμάτια κοτόπουλου και με τα κομμάτια που έχουν περισσέψει απ’ την σφολιάτα μπορούμε να φτιάξουμε σχέδια, φιογκάκια, καρδούλες. Τρυπάμε το πάνω μέρος με ένα πιρούνι, και το αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο σφολιάτα μας.

  Κοτόπουλο british, της Θάλειας - Όλγας
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.