Κουνέλι με γιαούρτι στη γάστρα, της Ρένας .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κουνέλι με γιαούρτι στη γάστρα, της Ρένας

Υλικά: 1 μικρό κουνέλι 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες 1 λεμόνι (το χυμό του) Μισό κουταλάκι πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες. Το βάζουμε σε γάστρα με περίπου 2 λίτρα […]

Γράφει: Matia Gr
Κουνέλι με γιαούρτι στη γάστρα, της Ρένας
Υλικά:

1 μικρό κουνέλι
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
1 λεμόνι (το χυμό του)
Μισό κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες. Το βάζουμε σε γάστρα με περίπου 2 λίτρα νερό και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σκεπάζουμε τη γάστρα. Μετά από μισή ώρα, ρίχνουμε μέσα στο νερό-ζουμί του κουνελιού, το ρύζι και το ανακατεύουμε καλά για να μην κολλήσει μέσα στη γάστρα. Δεν την σκεπάζουμε τη γάστρα. Το βάζουμε στο φούρνο για να ψηθεί για 20 λεπτά ακόμα, μέχρι να βράσει καλά το ρύζι. Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά βγάζουμε το ταψί από τη φωτιά. Περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού πάνω από το ταψί και στύβουμε ότι έμεινε από το λεμόνι πάνω στο ρύζι και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, πασπαλίζουμε το φαγητό με πιπέρι. Ρίχνουμε το γιαούρτι σε ένα πιάτο, του προσθέτουμε το ρύζι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά. Σερβίρουμε το ρύζι όπως είναι στα πιάτα μαζί με το κουνέλι. Είναι πεντανόστιμο! Ο συνδυασμός του ψημένου ρυζιού με το γιαούρτι είναι εκπληκτικός!

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ρένα και την ευχαριστούμε πολύ

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.