1 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα βούτυρο (125γρ.)
4 κουταλιές άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
Υλικά για την κρέμα:
Ξύσμα από δύο λεμόνια
1/3 κούπας χυμό λεμόνι
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουταλιές αλεύρι
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 αυγά καλά χτυπημένα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Σε ένα μπωλ βάζουμε το βούτυρο, το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά στο μίξερ. Θα είναι τριφτό το μείγμα μας. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί, απλώνουμε σε ένα ταψί τη ζύμη μας και την ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου για ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά της ώρας μέχρι να πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα.
Εν τω μεταξύ σε ένα μπωλ χτυπάμε ελαφρά τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και τα αυγά. Χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτο.
Περιχύνουμε με αυτό τη βάση που ψήσαμε και ξαναψήνουμε, και τα δύο μαζί αυτή τη φορά για μισή ώρα περίπου στους 175 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια βγάζουμε από το φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.